Mélyrepülésben a biztosítók

2005.07.07. 16:18

A londoni merényletek hírére meredeken zuhanni kezdtek a biztosítók részvényárfolyamai. Az árcsökkenés nem csak a brit, hanem a francia és a német társaságokat is érintette. A hazai piacon továbi áremelkedésre számíthatunk.

Mélyrepülésbe kezdtek a biztosítótársaságok és az utazással kapcsolatos cégek részvényei a londoni merényletek hírére. A francia AXA biztosító a párizsi tőzsdén 5,4 százalékos árfolyamesést könyvelhetett el csütörtök délutánra. Frankfurtban a Hannover Re viszontbiztosító részvényára is 4 százalékot esett. Az egyik francia viszontbiztosító, a Scor részvényeinek árfolyama 3,4 százalékot zuhant.

A brit papírok közül a Prudential és az Aviva 5,3 százalékot közelítő árveszteséget éltek meg. A német Allianz 4,1 százalékot esett Frankfurtban, a holland Aegon mintegy 3,4 százalékot Amszterdamban, az olasz Generali 3,2 százalékot Milánóban.

A vezető európai viszontbiztosító, a német Munich Re részvénye is 4,2 százalékot zuhant a frankfurti tőzsdén, jóllehet a cég közölte, hogy nem tagja annak a Pool Re nevű viszontbiztosítói csoportnak, amely majd fedezni fogja a londoni terrortámadás okozta károkat.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK