Az USA élesen támadja a kínai kalózkodást

Vágólapra másolva!
Az amerikai gazdaság évente 250 milliárd dollárt veszít a különféle kalóztermékek miatt, aminek 70 százalékáért kínai gyártók felelősek. Az amerikai kormány értékelhető eredményeket, jelentős elrettentő erőt képviselő intézkedéseket követelt kínai partnereitől a törvénytelen másolások ellen.
Vágólapra másolva!

Chris Israel, az amerikai kormányzatnak a termékkalózkodás ellen harcoló új képviselője első hivatalos külföldi útján, Pekingben értékelhető eredményeket, jelentős elrettentő erőt képviselő intézkedéseket követelt kínai partnereitől a törvénytelen másolások ellen.

Az amerikai illetékes szerint országának ipara évi 250 milliárd dolláros veszteséget szenved el a kalóztermékektől, melyek 70 százaléka Kínából származik, világméretekben is.

A kínai kormányfő ígéretet tett Bush amerikai elnöknek, hogy mérsékelni fogja a két ország közötti kereskedelmi feszültségeket, beleértve intézkedéseket a szellemi alkotások (például DVD-n lévő zenei és filmanyagok) törvénytelen koppintása ellen. A Bush kormányzat ugyanis a Kereskedelmi Világszervezet előtt készül panaszt tenni Kína jogsértő gyakorlata ellen.

A kínai hamisítási üzletben azonban részben amerikaiak is benne vannak, derült ki nemrég a Viagra nevű gyógyszer másolataival folyó üzletelés felderítése kapcsán.

Kínában nem csak gyógyszereket és luxuscikkeket, hanem például gépkocsikat, mindenféle gyerekjátékokat is hamisítanak.