Ismét ötven dollár fölött az nyersolaj ára

Vágólapra másolva!
Ötvenegy dollár közelében zárt a nyersolaj hordónkénti ára csütörtökön az amerikai árutőzsdéken. Az áremelkedés elsősorban annak köszönhető, hogy az amerikai kormányzat bejelentette: 1,6 millió hordóval csökkentek az olajtartalékai.
Vágólapra másolva!

Hordónként 50,90 dolláros áron zárta a kereskedést szerdán New Yorkban a júliusi határidős amerikai könnyűolaj. Napi drágulása 1,23 dollár lett. A hét eleje óta csaknem 5 százalékot ért el a kontraktus drágulása. Londonban a kereskedés a Brent olajféleséggel 49,95 dolláron fejeződött be, a drágulása keddhez képest hordónként 1,13 dollár lett.

Az amerikai könnyűolaj ára közép-európai idő szerint szerdán kora este New Yorkban hordónként 51,40 dollárig, azaz több mint 3 százalékkal drágult, Londonban a Brent valamivel kisebb mértékben, 1,44 dollárral, drágulva ekkor 50,26 dollárnál tartott.

Miután az amerikai kormányzat szerdán bejelentette, hogy nyersolajtartalékai 1,6 millió hordóval csökkentek a múlt héten, a New York-i árupiacon a határidős amerikai könnyűolaj előbb 1,28 dollárral hordónként 50,95 dollárra drágult. Az amerikai nyersolajtartalékok szintje a csökkenés dacára még magas, de a kormányzat jelezte, hogy a tartalékok szintje tovább csökkenhet a kívántnál alacsonyabbra is a felhasználás, elsősorban a nyári amerikai benzinfogyasztás növekedése miatt.