Bővül a Fészekrakó program számlakibocsátóinak listája

Vágólapra másolva!
Gyorsan bővül azon építőipari vállalkozások listája, amelyek részt vesznek a Fészakrakó-programban. A pontos lista az APEH honlapján olvasható. A Pénzügyminisztérim szerint a lista segítségével mindenki ellenőrizheti a kivitelező cégeket.
Vágólapra másolva!
Kevés bank készült fel a Fészekrakó-programra/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20050201keves1.html

Gyorsan bővül a regisztrált építőipari vállalkozások APEH-nál vezetett listája, ami az adóhivatal internetes honlapján mindenki számára szabadon hozzáférhető - ismerteti közleményében a Pénzügyminisztérium. A program keretében a hitelintézetek csak valóban működő vállalkozástól származó számlát fogadhatnak be a ráfordítások igazolásaként.

A közlemény rámutat: az intézkedés célja a gazdaság kifehérítése, az adóelkerülés csökkentése. Ez érdeke a fészekrakóknak is - fejti ki közleményében a PM -, hiszen növeli biztonságukat, mert a később esetlegesen felmerülő minőségi kifogások csak számla megléte esetén érvényesíthetők.

Az adóhivatal által közzétett lista segítségével mindenki meggyőződhet arról, hogy lakását szabályosan dolgozó vállalkozó gondjaira bízza, és a kapott számlát a hitelt nyújtó bank el fogja fogadni - tartalmazza a Pénzügyminisztérium közleménye.