Újabb szerencsejáték a hazai piacon

Vágólapra másolva!
Éves szinten 8-10 milliárd forintos bevételt vár új gyorsjátékától, a puttótól a Szerencsejáték Zrt. A társaság a puttó után egy másik új, bingójátékot is indítana jövőre, amely ősszel startolna. Tavasszal a társaság elindítja tippmix online változatát is. A vezetőség az első időben nem számít jelentős felfutásra, ugyanis a játékosok többsége még szívesebben választja a hagyományos formát - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Százharmincmilliárd forintos bevétellel számol 2006-os üzleti tervében a Szerencsejáték Zrt. - mondta Székely Gábor, a cég vezérigazgatója, miután a tulajdonos ÁPV Rt. igazgatótanácsa is elfogadta a tervet. A napokban az ÁPV Rt. által az év menedzserének megválasztott vezérigazgató elmondta: az idén is e körül alakul a cég bevétele, ennek 80 százaléka a számsorsjátékokból, 10 százaléka a sportfogadásból, a maradék rész pedig a sorsjegyekből származik.

A vezérigazgató jelezte, 8-10 milliárd forintos bevételt várnak új gyorsjátékuktól, a puttótól, amely várakozásaikat felülmúlva teljesít november végi indulása óta. A cég tervei szerint az országban mintegy 450 vendéglátóegységben lehet majd puttózni a jövő évben. Az új játék bevezetése miatt ugyanakkor visszaestek valamelyest a sorsjegyekből származó bevételek. A társaság a puttó után egy másik új, bingó típusú játékot is bevezetne jövőre, amely ősszel startolna.

Ez évben egyébként jócskán, mintegy 50 százalékkal felülmúlta a várakozásokat a tippmix is. A sportfogadók az idén több mint tízmilliárd forint értékben játszottak. Mindezt ráadásul annak ellenére sikerült elérni, hogy sportfogadásból kiemelkedőnek számító nagy nemzetközi esemény nem volt. Jövőre viszont labdarúgó-világbajnokságot rendeznek Németországban.

Ráadásul a cég tavasszal elindítja a tippmix online változatát is. Székely Gábor utóbbitól azt várja, hogy az internetes tippmix egyelőre csak hajszálnyival növeli majd a bevételeket, ugyanis a játékosok többsége még szívesebben választja az üzleteket.