Az Agrarkommerz eladta Fevita részesedését

Vágólapra másolva!
Az Agrarkommerz AG Zuerich eladta a Székesfehérvári Hűtőipari Rt.-ben (Fevita) lévő 10,22 százalékos szavazati jogot biztosító részvényét a budapesti Horizont Ingatlanforgalmazó Kereskedőház Kft.-nek és ezzel megszűnt a befolyása a társaságban.
Vágólapra másolva!

Az Agrokommerz szerdai bejelentése a vételárat nem közölte. A Fevita összes, 1 000 forint névértékű részvényére december elején tett vételi ajánlatot a Dél-Pannon Befektetési és Ingatlanforgalmazási Rt. projekttársasága, a Fevital Mezőgazdasági Kft., de azt a tőkepiaci felügyelet még nem hagyta jóvá. A június végén 1,5 milliárd forint saját tőkéjű és 933 millió forint jegyzett tőkéjű hűtőipari társaság fő tulajdonosa a Rédol Kft., 43,53 százalékkal, amelynek tulajdonosa a menedzsment négy tagja.

A Fevita az év első félévét 157 millió forint veszteséggel zárta, ami 140 millió forinttal haladta meg a 2004 első félévi veszteséget. Az árbevétel 12 százalékkal 1,75 milliárd forintra csökkent és az üzemi szintű vesztesége 99 millió forint volt, szemben a bázisidőszakban elkönyvelt 46 millió forint üzemi szintű nyereséggel. A társaság könyveiben az ingatlanokat közel 800 millió forintra értékelték. Az első félév végén az összes kötelezettség elérte a 2,12 milliárd forintot. A Fevita 1,5 milliárd forint, 2,5 millió dollár, valamint 2,5 millió euró mérlegen kívüli tételről számolt be a félévi gyorsjelentésében.

A Székesfehérvári Hűtőipari Rt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában lehet kereskedni. A papír a keddi tőzsdenapon 470 forinton, az előző napinál 70 forinttal magasabban zárt, de mindössze 100 részvény cserélt gazdát. A Fevita árfolyama az elmúlt egy évben 160 és 595 forint között mozgott.