Megnyílt az első Mol-kút Szerbiában

Vágólapra másolva!
A Mol Rt. szerdán megnyitotta első szerbiai benzinkútját Belgrádban. A társaság azt tervezi, hogy egy hónapon belül további nyolc benzinkutat nyit Szerbia-szerte és jövőre további tíz töltőállomást létesít az országban.
Vágólapra másolva!

A Mol Rt. szerdán megnyitotta Belgrádban első szerbiai benzinkútját. A magyar vállalat szerbia-montenegrói vezérigazgatója, Sasa Trisic, a töltőállomás ünnepélyes megnyitóján azt hangoztatta, hogy a benzinkutat egy régi Beopetrol-kút átalakításával építették fel, 350 ezer eurós ráfordítással. Trisic szerint jövőre a töltőállomásnál autómosót is létesítenek, illetve a gépkocsik üzemeltetéséhez való gázkutat is megnyitják.

Trisic szerint a Mol Rt. azt tervezi, hogy egy hónapon belül további nyolc benzinkutat nyit Szerbia-szerte és jövőre további tíz töltőállomást létesít az országban; ezek egy kivételével mind zöldmezős beruházások lesznek. Minden töltőállomás közel kétmillió eurós költséggel épül.

A vállalat azt tervezi, hogy jövőre minden ötvenezer lakosnál nagyobb lélekszámú szerbiai városban, illetve a tíz európai közlekedési folyosó mentén nyitnak Mol-kutakat. A horgosi határátkelőnél is lesz egy benzinkút - amely jóformán már elkészült -, illetve két töltőállomás épül Újvidéken.

A kirendeltség kiskereskedelmi osztályának igazgatója, Slavomir Jankovic azt hangoztatta, hogy a Mol 2010-ig 15 százalékos részt kíván kihasítani a szerbiai piacból. A piacra jutáshoz most érkezett el szerinte a legmegfelelőbb pillanat, mert Szerbiában nőni fog a hazai össztermék és az életszínvonal, ennek következtében pedig növekedni fog a gépkocsiállomány is.

A RuszNyefty a Mol partnere Oroszországban/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050915arusznyefty.htmlKiesett a Mol a Tüpras-aukción/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050912kiesett.htmlA Mol Csehországban terjeszkedne/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050826amol.htmlA Mol is érdeklődik Líbia iránt/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050802amol.htmlA Mol 70 millió eurót fektet be Romániában/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050428amol.htmlKözösen pályázik a bosnyák Energopetrolra a Mol és az INA/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050412kozosen.htmlA Mol átvette a Shell romániai kútjait/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050401amol.html