A kedvező inflációs adat erősítette a forintot

Vágólapra másolva!
A forint délelőtt erősödött az euróhoz képest, melyben a zloty húzóerején kívül a múlt pénteki kedvező inflációs adatnak is szerepe lehetett. A forint/euró jegyzések 10:55-re megközelítették a 250-es szintet, a magyar fizetőeszköz az intervenciós sávban -11,35 százalék körül mozog.
Vágólapra másolva!

A forint délelőtt erősödött az euróhoz képest, melyben a zloty húzóerején kívül a múlt pénteki kedvező inflációs adatnak is szerepe lehetett. Az állampapírok másodpiacán a referencia-lejáratoknál vegyes irányú mérsékelt (3-5 bázispontos) hozamelmozdulások látszanak a múlt péntek késő délutáni szintekhez képest.

Lengyelországban úgy tűnik, kezdenek megnyugodni a kedélyek, a múlt csütörtöki parlamenti bizalmi szavazás sikerére a pénteki piaci szünnap miatt először csak ma tudtak reagálni a befektetők: a zloty erősödött, a kötvényhozamok jelentősen 20-25 bázisponttal csökkentek.

A forint/euró jegyzések 10:55-re megközelítették a 250-es szintet, a magyar fizetőeszköz az intervenciós sávban -11,35 százalék körül mozog. A dollárral szembeni kurzus továbbra is a másfél éves mélypont közelében, 215-nél ingadozik.

Ma délután nyilvánosságra hozza harmadik negyedéves GDP-növekedési gyorsbecslését az Ecostat (melyhez a bizonytalanság miatt +/- 0,2 százalékpontos becslési hibát rendel), a Magyar Nemzeti Bank pedig közzéteszi a konvergencia-folyamattal kapcsolatos jelentését. Elképzelhető, hogy utóbbi kapcsán piacbefolyásoló információk látnak majd napvilágot a sajtótájékoztatón a jövőt illetően.