Stagnált a forint a bankközin

Vágólapra másolva!
Alig változott a forint jegyzése pénteken a bankközi devizapiacon, az eurót 251,10/20 forinton jegyezték, szemben a 251,25/35 forintos csütörtöki árfolyammal.
Vágólapra másolva!

A forint 11,0 százalékon maradt a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. A dollár erősödött az euróval szemben a nemzetközi piacokon, Budapesten 214,60/80 forinton jegyezték, szemben a csütörtök délutáni 213,90/214,00 forintos kurzussal.

Az amerikai és a lengyel piacok zárva tartása miatt alacsony fogalomról számoltak be kereskedők, az euróval 250,80 és 251,80 forint között kereskedtek, jobbára hazai befektetők voltak a piacon.

A várnál kedvezőbb októberi inflációs adatra valószínűleg hétfőn reagál csak érdemben a piac, a jövő héten nem tartják kizártnak a forint erősödését. Kockázatot a forint számára a labilis lengyel piac jelenthet - vélik kereskedők. Csütörtökön az új kormányt megerősítő lengyel parlamenti szavazás hatására erősödött ugyan a zloty, pénteken reggel azonban ismét gyengült, annak ellenére, hogy a lengyel piacok ünnep miatt zárva voltak.

A bankközi forintpiacon az overnight és a tomnext kamat 6,00/10 százalékon maradt, a hosszabb lejáratok kamatai nem csökkentek.

Az állampapírok másodpiacán reggel a vártnál kedvezőbb inflációs adatokra főleg hazai befektetők vásárolni kezdték a magyar államkötvényeket, később a forint gyengülése miatt megfordult a kereskedés iránya, majd ismét a vásárlások kerekedtek felül. Délutánra az egy évnél rövidebb lejáratokon 2-3 bázisponttal, a hosszabbakon pedig 4-9 bázisponttal csökkent a hozamszint.