Tovább erősödik a dollár

Vágólapra másolva!
A forint kedden gyengébben nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 249,75/80 forinton jegyezték, 20 fillérrel erősebben a 249,55/65 forintos hétfői árfolyamnál. Egy dollárért pedig már 213 forintot kellett fizetni, miután a francia, és német válság miatt euró helyett a dollárt keresik a befektetők.
Vágólapra másolva!

Az euróval szemben a forint 11,54 százalékon állt a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

Folytatódott a dollár erősödése az euróval szemben a nemzetközi piacokon. A franciaországi terrorista akciók, valamint a németországi belpolitikai bizonytalanságok arra késztetik a befektetőket, hogy nyereségüket dollárba menekítsék - mondják a piacon. Budapesten reggel 213,00/10 forinton jegyezték az amerikai valutát, csaknem másfél forinttal magasabban a hétfői 211,60/70 forintos árfolyamnál.

A keddi kereskedés során a forintot valószínűleg nem támogatja majd, hogy a huszonöt európai uniós tagország pénzügyminisztereinek mai találkozóján napirendi pontként szerepel a magyar államháztartási hiány. Az ülésen várhatóan elfogadják az EU szakbizottságának október 20-án kiadott helyzetértékelését. A dokumentum egyebek között megállapítja, hogy a magyar kormány által 2005-re és 2006-ra kitűzött államháztartási hiánycélokat Magyarország várhatóan távolról sem éri el, és ezzel kérdésessé válik a maastrichti szerződés által előírt 3 százalék GDP arányos hiány 2008-as teljesülése.