Kínában madárinfluenzára is lesz biztosítás

Vágólapra másolva!
Egy kínai biztosító a madárinfluenzára is kiterjesztené biztosítását. A Minseng (Minsheng) Életbiztosító már meg is kapta új tevékenységére az engedélyt.
Vágólapra másolva!

Az új biztosítás alapján madárinfluenza miatti halálesetkor 100 000 jüan biztosítási összeget fizetnének a kedvezményezetteknek - írta kedden a China Daily című angol nyelvű kínai napilap.

A Minseng már meg is kapta a kínai biztosítás-felügyeleti bizottság engedélyét a szolgáltatás mielőbbi árusításához - közölte Csen Csi-csün (Chen Jijun), a pekingi székelyű cég egyik vezetője.

A biztosítási díj 200 jüan (25 dollár) lesz Pekingben, Sanghajban (Shanghai), Kantonban (Guangzhou) és Sencsenben (Shenzhen). Az ország többi részében a díj 100 jüan lesz, a biztosítási összeg pedig 50 000 jüan (6200 dollár).

Vang Kuo-csün (Wang Guojun) szakértő, a pekingi gazdasági és külügyi egyetem professzora szerint a biztosítóknak inkább a klasszikus életbiztosítás szerződés keretében kellene a biztosítási összeget kifizetni, amelynek a feltételei kedvezőbbek.

Kínában kevesebb mint két hét alatt négy madárinfluenza-gócot jelentettek, és nem kizárt, hogy a betegség következtében halt meg egy lány október végén Hunan tartományban. Ebben az esetben ő lenne a madárinfluenza első emberi áldozata Kínában.