Kínai érdeklődés a taszári repülőtér iránt

Vágólapra másolva!
Az 540 hektáros területen fekvő repülőtér logisztikai hasznosítása Kína magyarországi nagykövetének szeptemberi látogatása óta foglalkoztatja a távol-keleti ország gazdasági szereplőit.
Vágólapra másolva!

A taszári repülőtér hasznosításáról, a turisztikai lehetőségek bővítéséről is tárgyaltak Somogy megye és a kínai Gansu tartomány vezetői Kaposváron.

Zhu Zushou, Kína magyarországi nagykövetének szeptemberi látogatása óta a távol-keleti ország gazdasági szereplőit élénken foglalkoztatja az 540 hektáros területen fekvő létesítmény logisztikai hasznosítása - derült ki a pénteki megbeszélésen.

Somogy testvérkapcsolata, Gansu tartomány vezetői ugyancsak érdeklődtek a lehetőségek felől, ezért a Lu Hao kormányzó vezette delegáció tagjai megkapták Taszár marketing anyagát, hogy tanulmányozhassák.

A küldöttség elismerően nyilatkozott a megye turisztikai lehetőségeiről is. Lu Hao kormányzó szerint Somogy e tekintetben felveheti a versenyt bármely nyugati ország régiójával.

A megyei önkormányzat 1997 óta ápol testvérkapcsolatot a kínai tartománnyal. A mostani látogatáson az ezt megerősítő dokumentumot is aláírták.