A befektetési alap a nyerő az eurózónában

Vágólapra másolva!
Tovább emelkedett az euró-zónában kezelt befektetési alapok vagyona az Európai Központi Bank statisztikái szerint. A befektetők elsősorban a részvény és kötvényalapok jegyeit keresték.
Vágólapra másolva!

Az Európai Központi Bank kimutatása szerint az euró-zónában kezelt befektetési alapok vagyona június végén elérte a 3,929 milliárd eurót a márciusi 3,714 milliárd euróval szemben, mely 5,8 százalékos vagyonnövekedés negyed év alatt. A teljes vagyon az egy évvel korábbi szinthez képest 16,5 százalékkal bővült.

Az összes alap által tartott papírok közül 42 százalék volt a nem részvény értékpapír befektetés. A részvények aránya 33 százalékot tett ki, a befektetési jegyek 9 százalékot, a betétek 7 százalékot tettek ki.

Az alapokat típusonként rendezve a kötvényalapok voltak a legjelentősebbek a kezelt vagyon 35 százalékával (márciusban 32 százalék), a részvényalapok 26 százalékot (márciusban 21 százalékot) tettek ki, a vegyes alapok 23 százalékot, az ingatlanalapok 5 százalékot. Az egyéb alapok a teljes piac 11 százalékát adták.