Jogi tudnivalók

Vágólapra másolva!
Kérjük az alább írtakat figyelmesen olvassa el, mivel az [origo] klikkbank olvasójaként Önre nézve kötelezőek az itt írt feltételek:
Vágólapra másolva!

Kérjük figyelmesen olvassa el az itt felsorolt feltételeket, mivel az [origo] klikkbank ügyfeleként azok Önre nézve kötelező érvényűek.

Az [origo] klikkbank szolgáltatások jogi háttere

  • Számlaszerződését, befektetési szolgáltatások igénybevételét biztosító szerződését Ön az ERSTE BANK HUNGARY NYRT.-vel, az [origo] klikkbank pénzügyi szolgáltatójával fogja megkötni, aki egyben az Erste Befektetési Zrt. ügynöke is.
  • A szerződéskötés személyesen történik, az Ön által kiválasztott Erste Bank fiókban.
  • A szerződés aláírásakor munkatársunk azonosítja Önt a pénzmosásról szóló törvény előírásainak megfelelően, ezért is szükséges magával hoznia személyazonosító okmányait.

Pénzügyi biztonság és felügyelet

  • A szerződés megkötésével Önt ugyanolyan garanciák illetik meg, mint az Erste Bank bármely más, lakossági és mikrovállalati számlával rendelkező ügyfelét.
  • A betétesek pénzéért az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) - bármely más kereskedelmi bankhoz hasonlóan - az [origo] klikkbank esetében is szavatol.
  • Az Erste Befektetési Zrt. tagja a Befektető-védelmi Alapnak, az Alap által nyújtott biztosítás természetesen az [origo] klikkbank befektetési szolgáltatások kapcsán is fennáll.
  • Az [origo] klikkbank pénzügyi és befektetési szolgáltatásainak állami felügyeletét a PSZÁF (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) látja el.

Adatvédelem

  • Az [origo] Zrt., az ERSTE BANK HUNGARY NYRT. és az Erste Befektetési Zrt. számára kiemelt fontosságú az Ön által rendelkezésre bocsátott adatok védelme.
  • Az adatok kezelése az alább megadott Adatkezelési nyilatkozatnak megfelelően történik.
  • Az [origo] klikkbank ügyfelek adatait a banktitokra és az értékpapír-titokra vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük.
  • Adatait marketing célokra csak és kizárólag az Ön által adott felhatalmazások alapján és annak megfelelően használjuk.

Adatkezelési nyilatkozat

Az [origo] Zrt. számára kiemelt fontosságú cél az [origo] látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme, a látogatók információs önrendelkezési jogának biztosítása. Az [origo] Zrt. elkötelezi magát a látogatók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá a látogatók biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez. Az [origo] Zrt. a látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.

Jelen nyilatkozatban a http://origo.hu/privacy oldalon elérhető, a [origo] Zrt. adatkezelésére vonatkozó általános nyilatkozattól való eltérést jelenítjük meg. Jelen nyilatkozatban nem rendelkezett kérdésekre az általános nyilatkozat az irányadó.

Az eltérést a jelen oldalon (és aloldalain) nyújtott szolgáltatás indokolja.

Az [origo] Zrt. a jelen oldalon megadott személyes adatokat, a szolgáltatás jellege miatt jogosult az ERSTE BANK HUNGARY NYRT., illetve az Erste Befektetési Zrt. részére továbbítani, és az ERSTE BANK HUNGARY NYRT., illetve az Erste Befektetési Zrt. jogosult a szerződés megkötésének céljából a részére továbbított adatokat kezelni.

Az [origo] Zrt. a megadott személyes adatokat a szerződés megkötésének elősegítésének céljából, továbbá az adattulajdonos hozzájáruló nyilatkozatának megfelelően kezelheti.

Kérjük, szíveskedjen az ERSTE BANK HUNGARY NYRT.-nek haladéktalanul bejelenteni, ha észlelte, hogy:

  • az elektronikus csatornákon történő azonosításához szükséges titkos adatai - bankkártya PIN kód, TPIN kód, [origo] klikkbank bejelentkezési jelszó / azonosító kód, felhasználói név, tranzakciós kód, valamint egyéb személy azonosító adata - kikerült a birtokából (őrzése alól), vagy ezen azonosító adatok jogosulatlan harmadik személy tudomására jutottak;
  • a bankszámlakivonaton, illetve a bankszámlán jogosulatlan művelet került feltüntetésre.

Felhasználási feltételek

Kérjük, figyelmesen olvassa el az itt felsorolt feltételeket, mivel az [origo] klikkbank ügyfeleként azok Önre nézve kötelező érvényűek.

Az [origo] klikkbank elnevezésű honlapon található adatok és információk kizárólag figyelemfelkeltési, információs célokat szolgálnak. Kérjük, hogy üzleti döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen kérjen közvetlen felvilágosítást az ERSTE BANK HUNGARY NYRT.-től, befektetési szolgáltatások esetén az Erste Befektetési Zrt-től annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Befektetési jegyek esetében az adott alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól részletesen tájékozódjon az adott alap forgalmazási helyein található hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából.

Az ERSTE BANK HUNGARY NYRT. és az Erste Befektetési Zrt. nem tartozik felelősséggel azokért a károkért, amelyek az [origo] klikkbank honlappal kapcsolatban annak működési zavaraiból, a közölt adatok illetéktelen személy által történő megváltoztatásából, információtovábbítási késedelemből, vonal- vagy rendszerhibából, illetve számítógépes vírus által okozottan származnak.

Az ERSTE BANK HUNGARY NYRT. [origo] klikkbank honlapjának tartalma, a feltüntetett táblázatok, szövegek, de különösen az ábrák, képek az ERSTE BANK HUNGARY NYRT., illetve befektetési szolgáltatások esetén az Erste Befektetési Zrt. szerzői jogi védelme alatt állnak, és kifejezetten az [origo] klikkbank honlapokon való megjelenést célozzák. Ennek megfelelően az ERSTE BANK HUNGARY NYRT., befektetési szolgáltatások esetén az Erste Befektetési Rt. előzetes, írásos hozzájárulása szükséges minden, az internetes honlapról származó tartalom vagy tartalomrész bármiféle publikációban, prezentációban való szerepeltetéséhez, nyilvánosságra hozatalához, sokszorosításához, másolásához, terjesztéséhez.

Az ERSTE BANK HUNGARY NYRT.-t és az Erste Befektetési Zrt.-t nem terheli felelősség olyan, harmadik személy által létrehozott vagy közzétett anyagokért, információkért, amelyek az [origo] klikkbank honlaphoz kapcsolódnak.

Amennyiben Ön bármely személyes adatát az ERSTE BANK HUNGARY NYRT. illetve az Erste Befektetési Zrt. részére az [origo] klikkbank honlapon található űrlapok, nyomtatványok, regisztrációs oldal stb. kitöltésével elküldi, vagy a honlapon keresztül e-mailt küld, úgy ezzel hozzájárulását adja, hogy e cégek ezen személyes adatokat - a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, valamint a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. Törvény, továbbá a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény rendelkezéseinek figyelembevételével - az adatrögzítéstől számított 5 évig kapcsolattartási, közvetlen üzletszerzési, kockázatelemzési és marketing célra feldolgozza. Ezen idő alatt bármikor előterjesztett írásbeli kérelmére töröljük az Ön személyes adatait nyilvántartásainkból.