Rekord forgalom volt szeptemberben a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma minden korábbi rekordot megdöntött szeptemberben, az 1089 milliárd forintos értéket ugyanis korábban meg sem közelítették az üzletkötések. A rangsor élén természetesen az Erste áll, először átlépve a 200 milliárd forintos havi forgalmat.
Vágólapra másolva!

Minden idők legmagasabb forgalmát produkálta a magyar tőzsde szeptemberben, miután az eddigi csúcsot jelentő februári 857 milliárd forintot 27 százalékkal meghaladva átlépte az 1000 milliárd forintos határt is. Az augusztusi forgalom 677 milliárd forint volt, ami szintén történelmi rekordnak számított, legalábbis azt a hónapot figyelembe véve. (Az adatok duplikáltak; ez azt jelenti, hogy egy kötés mindkét brókercég adataiban szerepel.)

A brókercégek rangsorát természetesen az Erste vezeti, amely 200,8 milliárd forintos forgalmat produkált az elmúlt hónapban. Egy hónappal korábban közel 131 milliárd forintos forgalom is elég volt az Erstének ahhoz, hogy a lista élén álljon. A brókercéget egyébként az idén egyedül júniusban tudta letaszítani a trónjáról a K&H Equities (Hungary) Értékpapírkereskedelmi Rt., amely szeptemberben 191,9 milliárd forinttal a második legjobb teljesítményt nyújtotta. Az elmúlt hónapban egyébként a többi brókercég sem panaszkodhatott, hiszen korábban alig lehetett olyat találni aki átlépte volna a havi 100 milliárd forintot, ugyanakkor most még az ötödik helyen álló HVB is12 milliárd forintot ért el. A harmadik helyen egyébként a Cashline végzett 128,4 milliárd forinttal, míg a negyedik a Concorde lett 115,4 milliárd forinttal.