Romlott az üzleti hangulat az euróövezetben

Vágólapra másolva!
Az euróövezetben az átfogó ipari hangulat mutatója mínusz 5 pontra esett vissza a decemberi mínusz 4 pontról, a szolgáltatásokban az általános közérzet 13 pontra javult a decemberi 10 pontról, a fogyasztói hangulat mínusz 13 ponton változatlan maradt, és a kiskereskedelmi hangulat mínusz 7 pontra javult mínusz 10 pontról - jelentették az Európai Bizottságban hétfőn.
Vágólapra másolva!

A decemberi eredményeket módosították a január elején közölt adatokhoz képest. A fogyasztói hangulatmutató megfelelt az elemzői várakozásnak. Eddigi rekordját 2000. áprilisban érte el, 3 ponton. Az ipari mutatóra az elemzők mínusz 4 pontot vártak januárról is.

Az euróövezetben az általános gazdasági hangulat mutatója 100,6 pontra nőtt a decemberi 100,2 pontról, jelezve, hogy a bizakodók továbbra is halvány többségben vannak a pesszimistákhoz képest, de az eredmény még elmaradt a novemberi 100,9 ponttól. Az elemzők 100,5 pontot vártak januárról.

A 25 tagú EU-ban januárban az általános gazdasági hangulat mutatója 103,2 pontra emelkedett a decemberi 103,1 pontról, de továbbra is alacsonyabb a novemberi 103,6 pontnál.