Román-magyar kamarát tervez a kormány

Vágólapra másolva!
A magyar kormány szeretné, ha 2006-ig létrejönne Kolozsvár központtal a román-magyar vegyes kamara. Ennek feladata lenne elősegíteni a két ország gazdasági kapcsolatainak fejlesztését.
Vágólapra másolva!

Kolozsvár központtal 2006-ig megnyitná kapuit a román-magyar vegyes kamara - mondta Gérnyi Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Vállalkozás-fejlesztési és EU Felzárkóztatási Főosztályának vezetője.

A tervet a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara alelnöke, Radetzky Jenő jelentette be, a kamara "Az EU házhoz jön" című olozsvári rendezvényén.

Az alelnök a német-román vegyes kamarát említette példaként, amely szerinte kiválóan képviseli a német vállalkozók érdekeit Romániában. Úgy vélte, ennek mintájára kellene létrehozni a román-magyar vegyes kamarát, amelynek legalkalmasabb központja Kolozsvár lenne.

E tervezet hozzájárulhat ahhoz, hogy a Kárpát-medence olyan erős gazdasági régióvá nője ki magát, mint amilyen a XX. század elején volt- tette hozzá. Azt mindenesetre biztatónak tartják, hogy a kamara megvalósításához szükséges önkormányzati támogatással is rendelkeznek.