EU támogatás az euró bevezetéséhez

Vágólapra másolva!
Az EU az uniós költségvetésből konkrét forrást is hajlandó biztosítani ahhoz, hogy Magyarország zökkenőmentesen csatlakozzon az eurózónához - mondta Joaquín Almunia, az Európai Bizottság gazdasági és monetáris politikáért felelős tagja pénteken.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság - a technikai know-how segítségen túl - konkrét forrást is biztosítana ahhoz, hogy hazánk zökkenőmentesen csatlakozzon az eurózónához és kihasználja az euró bevezetésének lehetőségeit - közölte Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa.

A kormány által kitűzött cél az euró 2010-es bevezetése. Az állampolgárok és a magyar gazdaság jobban ki tudják majd használni a közös pénz előnyeit, ha erre minél előbb felkészítik őket - mondta el a gazdasági és monetáris politikáért felelős Joaquín Almunia a magyar pénzügyminiszterrel folytatott tárgyalásait követően.

A miniszterelnökkel és a pénzügyminiszterrel folytatott tárgyalásai során a biztos ígéretet kapott arra, hogy Magyarország teljesíteni fogja az euróövezethez csatlakozás z előfeltételeket, így például 2008-ra az államháztartás deficitje az előírt szintre, azaz a GDP-hez mérten 3 százalék alá csökken.