Vágólapra másolva!
Az idén az első félévben a kereskedelmi szálláshelyekre 1,5 millió külföldi vendég érkezett, akik 4,4 millió vendégéjszakát töltöttek el, a vendégek száma 2004 első félévéhez képest 9,5 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig 4 százalékkal több - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
Vágólapra másolva!

Az első félévben a kereskedelmi szálláshelyek 1,5 millió belföldi vendéget fogadtak, akik 3,4 millió vendégéjszakát töltöttek el. A vendégek száma 5, a vendégéjszakák száma 2 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál.

A kereskedelmi szálláshelyek bevétele összesen 94,2 milliárd forint volt az év első felében, ez folyó áron 14 százalékos növekedés.

A kereskedelmi szálláshelyeken 2005 január és május között 7 százalékkal több vendégéjszakát töltött el a 13 százalékkal több külföldi vendég, mint 2004 első öt hónapjában.

Tavaly az első félévben a kereskedelmi szálláshelyekre érkező 1,3 millió külföldi vendég 4,2 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 11, az éjszakák száma 6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.