Történelmi csúcson zárt a BUX

Vágólapra másolva!
Történelmi csúcson, 19 311,95 ponton zárt a Budapesti Értéktőzsde hétfőn. A BUX index a hétfői kereskedés során 1,66 százalékkal erősödött. A Richter értékpapírjainak árfolyama a napi kereskedés során történelmi csúcson volt.
Vágólapra másolva!

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 315,97 pontos emelkedéssel, történelmi csúcson, 19.311,95 ponton zárt hétfőn. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 1,66 százalékos erősödés. A 15, 8 milliárd forintos forgalomban a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek, a Richter árfolyama történelmi csúcson is volt a napközben.

Galbavy Péter, a Takarékbank Rt. üzletkötője elmondta, hogy a Mol és az OTP forgalmára a koncentrált külföldi vétel volt jellemző, míg a Richternél határozottan megjelentek a külföldi intézményi eladók. A gyógyszergyártó cég papírjait azok a magyar befektetők vásárolták fel, akik a gyengülésére játszottak - tette hozzá.

A következő napok lehetséges árfolyammozgását illetően Galbavy Péter elmondta: "nincsenek még viharfelhők, de bármikor számítani lehet egy heves esésre". Hozzáfűzte, hogy a Mol árfolyamára hatással lehet az EU versenybizottságának csütörtöki döntése a Mol-E.ON tranzakcióról.