Megújították a magyar-román gazdasági megállapodást

Vágólapra másolva!
Aláírták a megújított magyar-román gazdasági együttműködési megállapodást kedden Budapesten. Magyarország számára Románia az Európai Unión kívüli országok közül az első számú exportpartner.
Vágólapra másolva!
Az aktív román lakosság tizede dolgozik külföldön/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20050426azaktiv.html

A két ország közötti kereskedelmi együttműködést fokozni szeretnénk a jövőben - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, miután megbeszélést folytatott Ioan-Condrut Seres román gazdasági és kereskedelmi miniszterrel.

Románia várható 2007. évi uniós tagsága miatt az infrastruktúra és távközlés területén ugyanolyan robbanásszerű fejlődésre lehet számítani, mint a 90-es évek közepén Magyarországon, ami a magyar befektetők számára hatalmas üzleti lehetőségeket jelent, tette hozzá.

A két ország kormányának ez év őszi első közös kormányülésére azonosítják, hogy melyek azok a közös gazdasági projektek, amelyek a kölcsönös előnyökkel gazdagíthatják mindkét államot, a miniszter szerint.

A román kormány arra törekedett, hogy a hétfői EU-csatlakozási szándékszerződés aláírása után az első gazdasági együttműködési megállapodást Magyarországgal kösse meg, jelezve a két ország közötti külkereskedelmi és kulturális kapcsolatok kiemelt fontosságát, mondta Ioan-Condrut Seres.