Az államháztartási adat miatt is esett a forint árfolyama

Vágólapra másolva!
Kedden gyengült a forint a bankközi devizapiacon, az eurót 249,85/95 forinton jegyezték délután, 135 fillérrel erősebben a hétfői 248,50/60 forintnál. A forint 11,50 százalékon állt délután négy tájban a +/-15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán, 47 bázisponttal gyengébben a hétfői helyzeténél.
Vágólapra másolva!

Délelőtt élénk forgalomban az idei mélypontjára süllyedt a forint, az euró 250,70 forinton érte el csúcspontját. A cseh és a szlovák piacokról egész nap negatív hatások érték a forintot. A zloty heves ingadozás után végül magához tért és dél körül megnyugodott a forint piaca is, a figyelem középpontjába az áprilisi államháztartási hiány prognózis került.

A pénzügyminisztérium előrejelzése szerint április végéig az államháztartás deficitje eléri a tervezett éves deficit 71 százalékát. Draskovics Tibor pénzügyminiszter hétfői menesztése után a piac sejtette, hogy rossz adatokkal kell szembe néznie, ezért a bejelentés igazi meglepetést nem okozott.

A hét további részében a kereskedők valószínűbbnek tartják a forint gyengülését, az euró jegyzése akár 252 forintig is eljuthat. A dollárral kedden délután 192,20/30 forinton kereskedtek, 80 fillérrel erősebben a hétfői 191,00/10 forintnál.