Előnyök sorát nyújtja az MKB Egészségpénztár (x)

Vágólapra másolva!
 Az önkéntes egészségpénztári piac dinamikusan bővül. Nem csoda, hiszen a munkáltatók, felmérve a dolgozói tagságból eredő előnyöket, gyors ütemben váltják fel a költséges vállalati kedvezményeket egységes munkáltatói egészségpénztári hozzájárulásra.  
Vágólapra másolva!

Az MKB Egészségpénztár példája egyértelműen bemutatja a pénztár számszerű előnyeit. Példánkban havi 10.000.- Ft Egészségpénztári hozzájárulásként vagy munkabérként történő kifizetésével járó költségeket és a dolgozók számára megjelenő nettó "jövedelmet" hasonlítjuk össze:

Egészségpénztári tagság

Munkabér jellegű kifizetés

Munkáltató költség (Ft)

Dolgozó jövedelme (Ft)

Munkáltató költség (Ft)

Dolgozó jövedelme (Ft)

10 000

9 330

13 350

4 850

- - működési költség

+29% TB járulék

-8,5% nyugdíj- járulék

- - likviditási tartalék

+3% munkaadói járulék

-(3+1)% egészség- biztosítási járulék

+1,5% szakképzési hozzájárulás

-1% munkavál- lalói járulék

-38 % SZJA (legmagasabb adósáv esetén)

jövedelem / költség 93,3 %

jövedelem / költség 36,3 %



A számszerű előnyökön túl számos egyéb kedvezmény is segíti a pénztár "népszerűségét": a szerződött szolgáltatóknál a tagok akár 50 százalékos kedvezményt is érvényesíthetnek egy-egy termék megvásárlása, szolgáltatás igénybe vétele esetén.

Sokszínű az MKB kedvezményeinek palettája is, a pénztártagok kiadásaik finanszírozásához díjmentesen igényelhető, rendelkezésre tartási jutaléktól mentes folyószámlahitelt vehetnek igénybe. A bank a hitelkeret első éves díját is elengedi, ráadásul ingyen nyújt hitelfedezeti életbiztosítást. Emellett a legalább hat hónapos tagsági viszonnyal rendelkező, havonta minimum 5000 forintot befizető, az adósnyilvántartó rendszerben nem szereplő tagok részére az MKB az első évben ingyenes, 150 ezer forint keretösszegű hitelkártyát ajánl fel adminisztrációmentesen, egyedi hitelbírálat nélkül. Lakás és szabad felhasználású magánhiteleinél a bank a szerződéskötési díj felét elengedi, az államilag nem támogatott lakáskonstrukciókat pedig kedvezményesen ajánlja a csoport tagoknak és azok közvetlen hozzátartozóinak. Így a pénztártagok már évi 2,85 %-os kamattal - THM: 5,81-5,85%- juthatnak például svájci frank alapú lakáshitelhez. Az MKB kedvezmények körét még tovább bővítik az MKB-Euroleasing által nyújtott előnyök, így egyszázalékos kamat- és 8 százalékos casco-kedvezményre formálhat jogot az a pénztártag, aki gépkocsiját az MKB-Euroleasing Rt. hiteléből vásárolja meg.

Bőveb információért kattintson ide! (x)