Tovább erősödött a dollár árfolyama

Vágólapra másolva!
Míg a forint az euróval szemben a pénteki szinthez képest változatlan árfolyamon nyitott a bankközi devizapiacon, addig a dollárral szemben közel két forinttal gyengült a hazai fizetőeszköz kurzusa. A dollár tehát folytatta erősödését mind a nemzetközi, mind a hazai devizapiacon.
Vágólapra másolva!

Közel két forintot erősödött a dollár a pénteken elért árfolyamhoz képest Budapesten: hétfőn reggel 189,50/189,80 forint között kereskedtek az amerikai pénzzel. A nemzetközi devizapiacon az euro/dollár keresztárfolyama 1,3100 volt hétfőn reggel, a pénteki 1,32 fölötti szintekhez és a nemrég tapasztalt rekord 1,36-os kurzushoz képest.

Az euróval szemben a forint gyakorlatilag a pénteki szintjén nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 248,00/248,20 forinton jegyezték a pénteki 248,15/20 forintos árfolyamhoz képest. Piaci szakértők szerint továbbra is a külpiaci események határozzák meg a forint kurzusát, a várakozásoknak megfelelően az államháztartási hiány vártnál kedvezőbb alakulása nem befolyásolta a forint helyzetét.

A dollár tovább erősödhet, mivel a piacon februárban és márciusban is az amerikai kamatszint emelésére számítanak - mondják kereskedők. Az euró/dollár mozgását követve az euró/forint árfolyamát 247 és 249 forint közötti sávban várják a nap folyamán, kevés esélyt látnak a 250 forintos küszöbérték elérésére.