Májusban 6,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelem

Az idén májusban, illetve az első öt hónapban egyaránt 6,8 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva a munkanap-tényezővel kiigazított adatok alapján - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

A KSH közleménye szerint kiigazítás nélkül a májusi növekedés 5,8 százalék, az első öt hónapban 6,4 százalék volt a bázis időszakhoz képest. Az előző hónaphoz viszonyítva a májusi értékesítési - szezonális- és munkanaphatással kiigazítva - 0,3 százalékkal csökkent.

Az idén áprilisban a változatlan áron számított kiskereskedelmi eladások 8,2 százalékkal haladták meg a 2003 áprilisit, az egy hónappal korábbihoz képest a volumenindex 2,0 százalékkal nőtt. Az első négy hónapban a kiskereskedelmi forgalom 6,7 százalékkal haladta meg a tavalyi év első négy hónapjában regisztrált értéket.

Tavaly a kiskereskedelmi forgalom - munkanapokkal kiigazítva - az első öt hónapban 8,9 százalékkal, ezen belül májusban 5,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet.