Rekordnyereményt hozott a görög siker

Egy szerencsés fogadó összesen 332 ezer fontot (124,5 millió forintot) nyert azzal, hogy Görögország győzelmére fogadott a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon.

A játékos egy wokingi William Hill irodában először június 23-án, a negyeddöntő előtt 4 ezer fontot tett Otto Rehhagel csapatának sikerére, amellyel akkor még 50-szeres pénzt lehetett nyerni. Öt nappal később az elődöntőt megelőzően újabb 8 ezer fontot kockáztatott a tét 10-szereséért, míg a döntő előtt 12 500 fontot tett a hellének győzelmére.

A kontinenstorna kezdete előtt a William Hill 80-szoros pénzt ígért a görögök sikere esetén, ezzel Lettország és Svájc után a harmadik legesélytelenebbnek tartotta az együttest.

Jelenleg 33-szoros pénzt lehet nyerni, ha valaki az Európa-bajnok végső győzelmére fogad a 2006-os németországi világbajnokságon. A kockázat nagy, hiszen még el sem kezdődtek a selejtezők.

A brit bukmékerirodák összesen 300 millió fontot profitáltak az Eb-vel kapcsolatban. A szurkolók a legtöbb pénzt minden bizonnyal éppen a görögök sikerével bukták el.