Nem aggódnak a magyar-ukrán gazdasági kapcsolatokért

Vágólapra másolva!
Az ukrán elnökválasztást kísérő feszült és bizonytalan helyzet nem lesz hatással Magyarország és Ukrajna kereskedelmi kapcsolataira - vélik a Napi Gazdaság által megszólaltatott üzletemberek. A két elnökjelölt gazdaságpolitikai elképzelései között nincs számottevő különbség.
Vágólapra másolva!
Kik olvasnak gazdasági híreket?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=002_03_1_12_2_1_05_04

A magyar-ukrán gazdasági kapcsolatok már számos krízist túléltek, és az eddigi tapasztalatok szerint a konfliktusokat végül békésen rendezi a kijevi politikai elit - derül ki a Napi Gazdaság szerdai összeállításából. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint a magyar cégek kivonulása Ukrajnából tartós piacvesztést eredményezhet, így azt senki sem fogja megkockáztatni, amíg a konfliktus békés mederben folyik.

Az ukrán-magyar külkereskedelem évente 20-25 százalékkal bővül, magyar cégek eddig mintegy 70 millió dollárt fektettek be Ukrajnában. Elsősorban magyar gyógyszer- gépipari- és építőipari cégeknek vannak ukrán érdekeltségeik.