A Fidesz csökkentené a kisvállalkozások társasági adóját

Vágólapra másolva!
A Fidesz támogatja, hogy a bankok és pénzintézetek esetében jövőre nyolc százalékkal emelkedjen a társasági adó. Ugyanakkor azt javasolja, hogy ezzel párhuzamosan nyolc százalékkal csökkentsék a kis- és középvállalkozók társasági adóját - közölte Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!
EU-pályázatokhttp://www.mfor.hu/rovat.php?ter=15Profitáljon cége az uniós csatlakozásból! Új oldalunk segít eligazodni a pályázatok között, az Erste Bank szakértői pedig válaszolnak felmerülő kérdéseire.

A sajtótájékoztatón Pokorni Zoltán elmondta: ahogyan a Fidesz egyértelmű választ adott a bankok és pénzintézetek esetében a társasági adó növelésére, úgy elvárják, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt is egyértelmű választ adjon a kis- és középvállalkozások társasági adójának csökkentése ügyében.

A Fidesz azt várja: a kormány dolgozza ki a törvényi garanciáit annak, hogy a bankok esetében a társasági adó növelése valóban a profit csökkentését célozza, és a pénzintézetek ne az állampolgárokra hárítsák át a veszteségeiket. Ha napjaink Robin Hoodja valóban csökkenteni akarja a bankok profitját, akkor azt ne hazavigye, hanem adja a kis- és középvállalkozásoknak - szögezte le a politikus.