Javított Románia besorolásán az S & P

Vágólapra másolva!
A jelentős strukturális átalakítások miatt a befektetésre ajánlott szint közvetlen közelébe emelte kedden Románia hosszú távú szuverén devizaadósságát a Standard and Poor's. A hitelminősítő a hazai valutában kiadott államadósság besorolási szintjeit befektetői szintre javította.
Vágólapra másolva!
Túlhevülhet a román gazdaság/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040901tulhevulhet.htmlGyorsabban csökkenti a hiányt Románia/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040830gyorsabban.htmlLeminősítette Csehországot az S&P/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040903leminositette.htmlLeminősítheti Magyarországot az S&P/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040907leminositheti.htmlEU-pályázatokhttp://www.mfor.hu/rovat.php?ter=15Profitáljon cége az uniós csatlakozásból! Új oldalunk segít eligazodni a pályázatok között, az Erste Bank szakértői pedig válaszolnak felmerülő kérdéseire.

A nemzetközi hitelminősítő keddi londoni közleménye szerint a hosszú lejáratú román küladósság osztályzata az eddigi "BB"-ről "BB plusz"-ra módosult. Innen egy fokozatnyira van a bizonyos megszorításokkal már befektetésre ajánlott "BBB" sáv alapszintje, a "BBB mínusz".

A lejben kibocsátott hosszú futamú szuverén adósságot az S&P ugyancsak kedden már befektetői szintre, "BB plusz"-ról "BBB mínusz"-ra emelte; a rövid futamidejű lejadósság osztályzata "B"-ről "A-3"-ra emelkedett. Az összes besorolás kilátása stabil.

A Standard and Poor's indoklása szerint az osztályzatjavítások - az ország EU-csatlakozási kilátásai mellett - tükrözik azt a jelentős előrelépést, amelyet Románia az állami tulajdonú vállalati szektor átalakításában elért.