Hatalmas OTP-rali a tőzsdén, ismét csúcson zárt a BUX

Vágólapra másolva!
A hétfői zárást lefölözve ismét mindenkori csúcson zárt a Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója. A BUX napközben áttörte a 12 ezer pontos szintet, zárásra azonban nem tudott a lélektani határ fölött maradni. A mutató így is rekordértéken, 11 958,75 ponton zárt, ami a hétfői csúcshoz képest 0,71 százalékos erősödés. A BUX erősödése elsősorban az OTP-részvényeknek köszönhető, a banki papírok kilencmilliárd forintot meghaladó forgalomban közel 3 százalékkal drágultak.
Vágólapra másolva!
Rekord a tőzsdén: eredményt dupláztak a cégek/uzletinegyed/befektetes/20040816rekord.html

Ismét határozottan jó napja volt a Budapesti Értéktőzsdének: a hétfői kamatdöntés adta optimizmus keddre is átragadt, az ilyenkor szokásos forgalomnál jóval magasabb, 12,9 milliárd forint volt. A kereskedés oroszlánrészét az OTP adásvétele adta, a bankpapír erőteljes vételi nyomás után 2,8 százalékos emelkedéssel 4431 forinton zárt, ami mindenkori csúcsnak számít. Az OTP papírjaival 9,5 milliárd forint értékben kereskedtek.

A vezető részvények közül 1,2 milliárd forintos forgalom mellett 0,8 százalékkal erősödött még a Richter árfolyama is, a gyógyszeripari papírok 21 700 forinton zárták a kereskedést. Az FHB-részvényeinek árfolyama 3,1 százalékkal 9275 forintra emelkedett, az Egis-papírok ára 2,7 százalékos erősödés után 9395 forintra drágult. A Matáv- és a Mol-részvények árfolyama csökkent, a távközlési papírok árfolyama közel 1 százalékkal 809 forintra, az olajipari részvények ára szintén 1 százalékkal 8575 forintra esett.