Powell beszédét követően drágultak az amerikai részvények

Colin Powell szerdai beszédét követően szerény mértékben emelkedtek az amerikai tőzsdeindexek - adta hírül a Bloomberg. Az amerikai külügyminiszter ENSZ meghallgatását hatalmas várakozás előzte meg a tőkepiacon, aminek köszönhetően a dollár ára zuhanni, az aranyé pedig nőni kezdett.

Az amerikai külügyminiszter több mint másfél órás szerdai beszédében az Irak elleni katonai fellépésről kívánta meggyőzni az ENSZ Biztonsági Tanácsát, az eddig összegyűjtött bizonyítékok alapján. Powell beszédét követően, emelkedni kezdtek az amerikai részvények, amit a Citigrpup és Microsoft vezetett.

A Dow Jones ipari átlagindex 0,7 százalékkal, a technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite 1,2 százalékkal, a Standard and Poor's 500 részvényt tömörítő indexe pedig 0,6 százalékkal emelkedett a Wall Streeten.

A külügyminiszter beszédét megelőzően négy éve nem látott mélységbe esett a dollár az európai közös pénzzel és a svájci frankkal szemben. Az arany ára közben 386 dollár fölé emelkedett, amire hét éve nem volt példa.

KAPCSOLÓDÓ CIKK