Újabb gázfogyasztási rekord

A rendkívüli hideg időjárás miatt 85,5 millió köbméter földgázt értékesített hétfőn a Mol Rt., ami minden korábbi mértéket meghaladó mennyiség volt. Az eddigi legmagasabb fogyasztás vasárnap volt.

Vasárnap 84 millió köbméter földgázt értékesített a Mol Rt. Tavaly a legmagasabb napi fogyasztás 82 millió köbméter volt. A hétfői gázfogyasztás miatt a nagynyomású földgázellátó-rendszert maximális kapacitással kellett működtetni. A Mol tartósan napi 85 millió köbméteres gázellátást tud biztosítani. Ezért a kiegyenlítő fogyasztókat - egyes erőműveket - már január 6-tól átállították tüzelőolajra, és múlt héten az időszakos, nagy ipari fogyasztókat is felkérték, hogy a cseppfolyós tüzelőanyagot használják a gáz helyett.

A Mol felkészült a rendkívül hideg télre is, ugyanis a tavalyi 1,7 milliárd köbméteres gázkészlet után az idén 2 milliárdos készlettel indult neki az évnek - közölte a társaság. Így a lakosságnak nem kell korlátozásra számítania. Kedvező, hogy enyhébb időjárás várható, és emiatt kevesebb gáz fogy majd, a Mol szerint.

KAPCSOLÓDÓ CIKK