Turisztikai kártyákkal olcsóbb a nyaralás

Vágólapra másolva!
Nyaralás előtt és az úti cél kiválasztása után érdemes tájékozódni a különféle turisztikai kártyák és igazolványok kínálata iránt, ugyanis e kártyák megvásárlásával több külföldi városban, régióban akár ingyenesen utazhatunk, látogathatjuk a  múzeumokat és nevezetességeket. A külföldi kedvezmények mellett belföldi utazásaink során is jelentős összegeket takaríthatunk meg ezekkel a kártyákkal.
Vágólapra másolva!

Berlin - Potsdam kártya

Utazás/uzletinegyed/vasarlas/utazas/index.htmlTovábbi hírek, információk az Üzleti Negyed rovatában

A kártyával az összes tömegközlekedési eszközt ingyen lehet használni Berlin és Potsdam területén. A múzeumbelépők, hajókirándulások, egyes rendezvények, színházi belépők, városnézések árából 30 - 50 százalékos kedvezményt kapnak a kártyatulajdonosok. A kártya három napig (72 óra) érvényes, mellyel 1 felnőtt mellett maximum három, 14 év alatti gyerek ingyenesen veheti igénybe a kedvezményezett szolgáltatásokat. A kártya 4900 forintba kerül.

Bodensee régiókártya

A négy országra (Németország, Auszria, Svájc, Liechtenstein) érvényes régiókártya több mint 150 kirándulóhely, többek között múzeumok, kiállítások, várak, kastélyok, szabadidő parkok, strandok és termálfürdők ingyenes látogatását teszi lehetővé, továbbá ingyen lehet vele utazni a Bodeni tavon és a Rajnán. A régiókártyát 3, 7, illetve 14 napos érvényességi idővel lehet megvásárolni, áprilistól október végéig.

A bérlet ára:

3 napos

13 100
Ft/felnőtt

7500
Ft/6-15 év között

7 napos

16 700
Ft/felnőtt

10 250
Ft/6-15 év között

14 napos

30 100
Ft/felnőtt

13 100
Ft/6-15 év között


Cote d'Azur Múzeumbérlet

A 3, illetve 7 napos múzeumbérletek korlátlan számú látogatást tesznek lehetővé helyszíni fizetés nélkül 62 múzeumba, műemlékhez, illetve egzotikus kertbe.

A bérlet ára:

3 napos

3600 Ft

7 napos

6750 Ft



Karintia kártya

A kártya Karintia tartomány megismeréséhez kíván segítséget nyújtani azzal, hogy több mint 80 kirándulóhelyre tesz lehetővé szabad belépést. Ilyen például: hajókirándulás a Milstatter tavon, hegyi vasúttal a Mölltaler gleccserre, ülőliften történő utazás a Villach-oi Alpokban, ingyenes belépés közel 30 múzeumba, valamint élményfürdőkbe. A kártya felnőtteknek 9000 forintba, 6-15 év közötti gyerekeknek 3680 forintba kerül.

Krakkói kártya

Pénzváltóhttp://origo.eco.hu/bank/penzvalto/penzvalto.php

A kártyával minden közlekedési eszköz jegy nélkül használható, emellett számos múzeum ingyenesen tekinthető meg. 3-50 százalékos kedvezmény jár éttermekben és kávéházakban, üzletekben és galériákban, néhány taxtársaság szolgáltatásának igénybe vételekor, turisztikai látványosságok megtekintésékor, helyi kirándulások esetében. A kártya névre szól és nem átruházatható. A 2 napos kártya 45 zlotyba, a 3 napos kártya 65 zlotyba kerül.

Párizsi Múzeumbérlet

Az 1-3-5 napos múzeumbérlettel Párizsban és környékén 70 múzeum és műemlék tekinthető meg fizetés és várakozás nélkül.

A bérlet ára:

1 napos

3740 Ft

3 napos

7480 Ft

5 napos

11 220 Ft



Salzkammergut kártya

A kártyával rendelkező vendégek 25 százalékos kedvezményt kapnak májustól október végéig számos salzkammerguti szolgáltatásából, pl.: hajózás a tavakon, hegyi vasutak és alpesi utak, sóbánya és barlangok, természetvédelmi és szórakoztató parkok, szabadidős szolgáltatások, múzeumok. A kártya 1600 forintért vásárolható meg.

Nemzetközi Kemping Igazolvány

Az igazolvány Európa számos kempingjében biztosít jelentős kedvezményeket a családoknak . A kempingek részletes leírása, illetve a kedvezmények mértéke az ADAC Campingführer kempingkalauzból ismerhető meg, amely a Magyar Autóklub irodáiban tekinthető meg.

Az igazolvány kiállítási díja 1000 Ft, melyhez Magyar Autóklub tagsági igazolványra, valamint útlevélre van szükség.

A Magyar Autóklub irodáiban a Nemzetközi Kemping Igazolvány, a Salzkammergut kártya, a Karintia kártya, a Párizsi Múzeumbérlet, a Cote d'Azur Múzeumbérlet, a Berlin - Potsdam kártya és a Bodensee régiókártya egyaránt megvásárolható.

Nemzetközi Diákigazolvány

Az igazolvánnyal igénybevehető kedvezményekhttp://www.istcnet.org/DiscountDatabase/SilverStream/Pages/DiscountDatabase.html%20

A diákok nemcsak itthon élvezhetik a diák-státusz előnyeit, hanem külföldön is jelentős kedvezményekre számíthatnak a nemzetközi diákigazolvánnyal. A nemzetközi diákigazolvánnyal több mint 100 országban (többek között múzeumokban, diákszállásokon, éttermekben) vehetők igénybe kedvezmények. A nemzetközi diákigazolványhoz hasonlóan nemzetközi tanárigazolvány is váltható, mely szintén számos kedvezményeket nyújt világszerte. A kártya kiváltásához mindössze 1 darab igazolványképre és érvényes diákigazolványra/pedagógus igazolványra van szükség. A kártya díja 1 éve 1100 forint. A kártya Budapesten kívül Debrecenben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Szegeden és Veszprémben is kiváltható.