Berlusconi irányítaná a Fiatot

Novemberben 22,19 százalékkal kevesebb Fiatot adtak el, mint egy évvel korábban - közölte szerdán az olasz közlekedési tárca. Berlusconi szerint a menedzsment rosszul vezeti a vállalatot, és az olasz miniszterelnök közölte: átvenné a cég vezetését, ha volna erre módja.

A torinói cégcsoport összesen 51 050 járművet értékesített novemberben az egy évvel korábbi 65 605-öt után. A Fiat részesedése az olasz autópiacon 28,17 százalékosra süllyedt az egy évvel korábbi 36 százalékosról, pedig a nyár óta Olaszországban nőtt az autók iránti kereslet.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szerint a Fiat jobb vezetéssel úrrá lehetne a válságon. Berlusconi egy könyvbemutatón nyilatkozott szerdán, és azt mondta: maga is átvenné a konszern vezetését, ha szabad lenne.

A kormányfő úgy véli, hogy új, az Alfa Romeo, a Maserati és a Ferrari hírnevére építő vállalatcsoportot kellene alakítani a mostani konszern helyett, és a feladat végrehajtására leginkább a Ferrari főnöke, Luca Cordero de Montezemolót alkalmas. A kormányfő szavait a Fiat "érthetetlennek" nevezte, és emlékeztetett: a kabinet jelenleg közvetítőként vesz részt a cégcsoport átalakításáról folyó tárgyalásokon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK