Az idegenforgalmi bevételek 6 százalékos növekedését várják

A Magyar Turizmus Rt. jövő évre az idegenforgalmi bevételek 6 százalékos növekedésével számol. A várakozások szerint ugyancsak 6 százalékkal nő a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma, a külföldieké pedig 2 százalékkal - mondta Somogyi Zoltán, a társaság igazgatóságának elnöke.

A Magyarországra érkező külföldi vendégek számát 1,5 százalékkal, míg a belföldi vendégek számát 5 százalékkal szeretné növelni marketingtevékenységével a Magyar Turizmus Rt. A társaság 9 milliárd forintos költségvetéséből 7 milliárd forintot költenek majd erre. Budapest idegenforgalmi marketingjére a tervezet szerint 100 millió forintot különítenek el, és hasonló összeget várnak a fővárosi önkormányzattól is - írja a Napi Gazdaság.

A Magyar Nemzeti Bank kedden közzétett októberi folyó fizetési mérlege szerint a tizedik hónapban 282 millió eurót tettek ki az ágazat bevételei, ami 102 millióval kevesebb az egy évvel korábbinál. Az első tíz hónapban az ágazat mérlege 1,659 milliárd euró többletet mutat, míg tavaly ez 2,503 milliárd euró volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK