Kevés a meggy, mégis olcsó

Vágólapra másolva!
Tavasszal jelentős fagykárt szenvedtek a gyümölcsültetvények, köztük a meggy is, most mégis mindössze 60 forintot adnak a felvásárlók a kézzel szedett meggy kilójáért, miközben 400 forintér árusítják azt a piacon - mondta Horváth Gábor, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkára.
Vágólapra másolva!

A főtitkár szerint a jelenlegi felvásárlási ár nemhogy az önköltséget, de még a szedés munkadíját sem fedezi. A szakember szerint érthetetlen, hogy a fagykár miatt amúgy is kevesebb meggyért hogy adhatnak a felvásárlók a tavalyinál lényegesen kevesebbet.

A logikus Horváth Gábor szerint az volna, ha a meggy ára a tavalyit is meghaladná. Erről azonban szó sincs - mondta a főtitkár, mivel a múlt évben 200 forint körül volt a kézzel szedett meggy kilója.

Horváth Gábor szerint jó volna, ha valaki megvizsgálná a piaci helyzetet, és magyarázatot adna a szokatlan jelenségre. Ugyanakkor a termelői érdekképviseletet nap mint nap telefonon hívják a gyümölcstermesztők a képtelen piaci helyzet miatt.

(MTI)

Nem hiányzik a könyvtárából?

E-business - Stratégia vállalati felsővezetőknek