Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Netanjahu bevezetné az eurót Izraelben

Vágólapra másolva!
Megfontolná a dollár vagy az euró bevezetését a sékel helyett Benjamin Netanjahu, aki a Likud színeiben indulna a kormányfői posztért a közelgő izraeli választásokon. A politikus állítólag már Izrael EU-tagságát is felvetette.
Vágólapra másolva!

Izraeli lapértesülése szerint Netanjahu úgy véli: Izraelnek nincs más választása, mint a két vezető globális valuta valamelyikének meghonosítása. A volt kormányfő szerint alapos vizsgálatot igényel, hogy a két pénznem közül végül melyikre essen a választás, de az euró legutóbbi erősödése a dollárhoz képest figyelemre méltó - idézte a lap a Netanjahut, aki jelenleg az átmeneti kormány külügyminisztere. A pénzcsere azonban hosszú távú kérdés, amelyről a következő egy évtizedben kell döntést hozni - mondta Netanjahu a cikk szerint.

A Jediót Ahronot című napilap szerint az izraeli politikus foglalkozik az ország esetleges EU-csatlakozásának gondolatával is, és már megkérte Silvio Berlusconi olasz kormányfőt annak kipuhatolására, hogy ez lehetséges-e. Netanjahu a Reuters szerint szerdán fejti ki hivatalosan gazdasági programját.

(MTI)

Korábban:

Bizonytalan Izrael gazdasági növekedése
(2002. november 4.)

Izrael adóssága meghaladja a GDP értékét
(2002. szeptember 18.)

Izrael: high-tech gazdaság a fegyverek árnyékában
(2002. július 24.)


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről