Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma

Vágólapra másolva!
A Foglalkoztatási Hivatal adatai szerint október végén 327 700 munkanélküli szerepelt a nyilvántartásban, ez 2500 fővel kevesebb, mint egy évvel korábban; a szeptemberi adathoz viszonyítva a csökkenés mértéke 6500 fő - közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium hétfőn.
Vágólapra másolva!

A regisztrált pályakezdők száma 10 százalékkal, a nem pályakezdőké pedig 1,7 százalékkal csökkent a szeptemberi adatokhoz képest. A regisztrált munkanélküliek között 1,2 százalékkal mérséklődött a fizikai foglalkozásúak és 5,5 százalékkal csökkent a korábban szellemi munkát végzők száma szeptemberhez képest.

A tartósan munkanélküliek száma változatlan szinten maradt, a 25 éven aluli fiataloké 6 százalékkal mérséklődött egy hónap alatt. A nyilvántartásban szereplő munkanélküliek száma az ország valamennyi földrajzi régiójában csökkent. A legnagyobb javulás a Nyugat-Dunántúlon (3,5 százalékos csökkenés), a Dél-Alföldön (2,7 százalékos csökkenés) és Észak-Magyarországon (2,4 százalékos csökkenés) tapasztalható.

(MTI)

Ajánlat:

Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium