Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csökkent az Aegon nyeresége

Vágólapra másolva!
A holland Aegon biztosító harmadik negyedéves tiszta nyereségének 28 százalékos csökkenését jelentette be, és egyúttal lefelé módosította a már amúgy is elég borúlátó nyereség-előrejelzését; profitjának 35 százalékos visszaesését várja 2002-ben.
Vágólapra másolva!

A világ tíz legnagyobb biztosítótársaságának egyike, amely júliusban azzal sokkolta a befektetőket, hogy fennállása óta először adott ki nyereségfigyelmeztetést, a harmadik negyedévben 429 millió euró, részvényenként 30 eurócent tiszta nyereséget ért el, az egy évvel korábbi 43 eurócent/részvény helyett. Elemzők 368 millió eurós tiszta nyereséget vártak.

Az eredményt 304 millió euró tartalékolás terhelte nem fizető amerikai kötvények miatt és a világ különböző értéktőzsdéin elvesztett befektetések miatt. Az Aegon szeptemberben több mint 2 milliárd eurós tőkeemelésre kényszerült a csődveszély kivédésére, ezóta részvényei több mint 40 százalékkal erősödtek. Az év eleje óta azonban részvényeinek árfolyama 53 százalékkal esett vissza, 20 milliárd euróra csökkentve az Aegon piaci értékét.

(MTI)

Ajánlat:

Aegon

Korábban:

Jelentős profitcsökkenést jósol az Aegon
(2002. július 22.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről