Az alvó cégek is evázhatnak

Vágólapra másolva!
Az elmúlt két évben átalakult cégek nem választhatják az egyszerűsített vállalkozói adót, viszont az alvó cégeket nem zárták ki az eva-körből - derült ki a parlament keddi ülésén, ahol a képviselők a törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról szavaztak.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés az egyszerűsített vállalkozói adóról (eva) szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványok közül támogatta azt az indítványt, amely szerint nem választható az eva, ha a választás naptári évében vagy az azt megelőző adóévben a társas vállalkozás átalakult vagy a vállalkozásban új tag 50 százalékot meghaladó szavazati jogot biztosító részesedést szerzett.

Támogatta azt is, hogy az evás egyéni vállalkozó halála vagy cselekvőképességének elvesztése esetén tevékenységének folytatója - amennyiben megfelel a feltételeknek - továbbra is az eva szerint adózhasson.

A parlament elutasította azt a módosító javaslatot, amely az évi 500 ezer forint nettó árbevétel alatti, úgynevezett alvó vállalkozásokat kizárta volna az eva-körből.

(MTI)