Óriási profit-növekedés a Ryanairnél

Vágólapra másolva!
Az ír Ryanair diszkont-légitársaság 230 millió euróra növelte az idei évre vonatkozó profit-várakozását, miután a szeptember 30-ával végződő negyedévről - az előzetes becsléseket meghaladó - 73 százalékos nyereségről számolt be a tavalyi év hasonló időszakához képest - írja a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A hétfőn közzétett közlemény szerint az óriási nyereség-növekedést főként a költségcsökkentéseknek és a kedvezményes repülőjegy-akcióknak köszönhető. A korábbi becslés még 200 millió eurós nyereséget valószínűsített az idei évre. A társaság nettó árbevétele 112 millió euróra nőtt a júliustól augusztusig tartó időszakban az egy évvel korábbi 65 millió euróról. A Ryanair forgalma 40 százalékkal 270,3 millió euróra nőtt ebben az időszakban.

Európa második legnagyobb "fapados" légitársasága az egy útra szóló, rendkívül olcsó - akár 14 dolláros - jegyárak segítségével növelte utaslétszámát. A járatszám 20 járattal bővült az elmúlt egy évben, míg a teljes szolgáltatást nyújtó állami társaságok a múlt szeptemberi terrortámadások után a járatszám csökkentésére kényszerültek.

A Ryanair az első félévben 150,9 millió eurós nettó árbevételt regisztrált, ami 71 százalékkal haladja meg a tavaly év első hat hónapjában regisztrált értéket. A társaság utasforgalma 37 százalékkal nőtt az első félévben, és hasonló növekedést ért el a szeptember 30-án végződő negyedévben is éves összevetésben.

Az ír légitársaság részvényeinek árfolyama 5, 3 százalékos - 30 centes - növekedéssel reagált a közleményre a dublini értéktőzsdén.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Ryanair

Korábban:

Ryanair konkurencia - új fapados a piacon
(2002. augusztus 8.)