Megduplázta profitját a Microsoft

Vágólapra másolva!
A szoftvergyártó óriáscég nettó nyeresége a második negyedévben 1,5 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 650 millióról; a vállalat forgalma 10 százalékkal, 7,25 milliárd dollárra bővült - adta hírül a BBC. A Microsoft ugyanakkor mérsékelte a következő egy évre szóló növekedési előrejelzését.
Vágólapra másolva!

A cég gyorsjelentése szerint a Windows operációs rendszerek értékesítéséből származott a Microsoft bevételének több mint fele, pontosan 4,97 milliárd dollár, ami éves összevetésben 9 százalékos emelkedést jelent. Az időszak végéig 3,9 millió Xboxot értékesítettek, ami összhangban áll saját korábbi - bár többször csökkentett - várakozásukkal.

A Microsoft gyorsjelentésében a kedvező adatok mellett azt is közölte, hogy a következő, 2003 júliusáig tartó egy évben a korábbi 32 milliárd helyett 31,4 milliárd dolláros forgalomra számít. Ezt a szoftvergyártó piacai fejlettségével indokolta, és emlékeztetett: a 90’-es években átlagosan eves szinten 38 százalékkal bővültek eladásai, míg 2001-ben a növekedés üteme 10 százalékosra csökkent.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Microsoft

Korábban:

A Microsoft részesedést venne a T-Online-ban
(2002. május 15.)