Forma-1: eladó a Ferrari

Vágólapra másolva!
A több milliárd eurós adósságot felhalmozó olasz FIAT autógyártó konszern eladná a Ferrari Forma-1-es istállót az adóssághalmaz csökkentése érdekében. Ezt Giancarlo Boschetti, a FIAT elnöke jelentette be a csütörtökön megnyílt párizsi autószalonon. A Ferrari értéke becslések szerint 2,4 milliárd euró - írja pénteki számában a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az elnök elmondta, hogy a vállalatcsoportnak jelentős szerkezeti átalakításra van szüksége, amelynek része lehet a Forma-1-es csapat értékesítése is. A FIAT egyébként korábban bejelentette, hogy legkésőbb jövőre tőzsdére viszi a Ferrarit. Az istálló 90 százalékos tulajdonrészével rendelkező olasz cég csupán 35 százaléknyi részvénycsomag tőzsdére vitelét tervezi, a maradék 10 százalékot birtokló General Motors azonban a csapat 70 százalékos pakettjét látná szívesen a börzén. A FIAT a részvények kibocsátásától egymilliárd eurós profitra számít.

A konszern június végére 6 milliárd eurós veszteséget szenvedett el, de a tervek szerint jövő márciusra 3 milliárd euróra csökkentik ezt az összeget. A vállalat az adósságok csökkentése érdekében az eddigi 3 ezren felül további 5 ezer dolgozót bocsát el.

A FIAT egyébként idén 285 millió eurót költ a Ferrari istállóra, a fő szponzorok - a Vodafone és a Marlboro - pedig további 100 millió euróval támogatja a csapatot - írja a Világgazdaság.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

F-1 - az [origo] rovata

Ferrari

FIAT