A szakszervezetek elégedetlenek az új adótáblával

Vágólapra másolva!
A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) is kevesli a jövő évi adótábla terveit - mondta a két szervezet elnöke az Üzleti Negyednek. Szabó Endre a SZEF elnöke azt emelte ki, hogy a változtatások a diplomás munkavállalóknál nem eredményez jelentős reálkereset-növekedést, míg Wittich Tamás az MSZOSZ megbízott elnöke elmondta, hogy az új adótáblával nem teljesül a szövetség egyik legfontosabb követelése.  
Vágólapra másolva!

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) elnöke, dr. Szabó Endre az Üzleti Negyednek elmondta, hogy a jövő évre tervezett adótábla a diplomás munkavállalók esetében nem vált ki jelentősebb reálkereset-növekedést, ezért azt béremeléssel kell pótolni. A nem diplomások esetében hozhatnak bizonyos mértékű reálkereset-növekedést az adótábla változtatásai, azonban ennek mértékét még nem lehet pontosan tudni.

A SZEF elnöke elmondta, hogy az idei bérintézkedések jövő évre áthúzódó hatása a kormány szerint 17 százalékos béremelést tesz lehetővé, azonban megítélése szerint ezen felüli emelésre van szükség. Szabó Endre hozzátette, hogy ennek érdekében át kell gondolni jövő évi béremelésekre vonatkozó tárgyalási taktikát.

Wittich Tamás az Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) megbízott elnöke elmondta, hogy a tervezet elmarad várakozásaiktól, mert a reálkeresetek növekedése érdekében nagyobb csökkentésre számítottak az adóoldalon.

Nem teljesült az MSZOSZ azon követelése sem, hogy a hazai átlagkeresetek nem eshetnek a legmagasabb adósávba - tette hozzá a megbízott elnök.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

MSZOSZ

SZEF