Lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Vágólapra másolva!
Idén júliusban a kiskereskedelmi forgalom az első félévi növekedésnél mérsékeltebben, de továbbra is dinamikusan emelkedett. A jármű- és üzemanyag-forgalom nélküli eladások júliusban 7,1 százalékkal, munkanapokkal kiigazítva 9,0 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, míg az előző hónaphoz viszonyítva 0,9 százalékos csökkenést mutat a szezonálisan és munkanapokkal kiigazított volumenindex - hozta nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal honlapján csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az összesített kiskereskedelmi forgalom júliusban 537 milliárd forint, az első hét hónapban 3233 milliárd forint volt. A KSH korábbi közlése szerint a forgalom júniusban 500,9 milliárd forintot, az első félévben 2.696,4 milliárd forint tett ki.

Tavaly júliusban 5,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi eladások volumene az egy évvel korábbi szinthez képest.

Mérséklődött a forgalom növekedési üteme a legtöbb kiskereskedelmi üzletcsoportban. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem eladási volumene júliusban 6,0 százalékkal (az első hét hónapban 8,8 százalékkal), a textil-, ruházati és lábbeli-kiskereskedelemé 8,4 százalékkal (az első hét hónapban 13,1 százalékkal), a bútor-, műszakicikk- és vasáru-kiskereskedelemé 3,4 százalékkal (az első hét hónapban 5,4 százalékkal) esett vissza.

Gyorsult a forgalom növekedése ugyanakkor az iparcikk jellegű vegyes kiskereskedelemben, ahol júliusban 11,8 százalék, az első hét hónapban 6,8 százalék, valamint a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer-kiskereskedelemben, ahol júliusban 12,6 százalék, az első hét hónapban 7,6 százalékos növekedés következett be.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

KSH