Flextronics: 4 millió dollárnyi cégpénzzel spekuláltak a vezetők

Vágólapra másolva!
Az elektronikai eszközök összeszerelésével foglalkozó amerikai Flextronics az elmúlt két év során összesen 4,2 millió dolláros hitelt vett fel egy társaság számára, amelyet a vállalat hat vezetője alapított, köztük Michael Marks vezérigazgató, és Bob Dykes pénzügyi igazgató - írja a business2.com.
Vágólapra másolva!

A Glouple névre hallgató vállalkozás olyan kisebb szoftvercégekbe fektette az összeget, amelyek részvény-árfolyamai éppen estek. Felvetődött a kérdés, hogy miért a Flextronics finanszírozta a vezetők részvény-spekulációit?

Az idén júliusban, miután a Flextronics részvényeinek árfolyama 6 dollár alá esett Marks bejelentette, hogy a konfliktusok megelőzése érdekében felszámolják a céget. Hozzátette: a társaság befektetéseit nyilvánosságra hozták, és reményét fejezte ki, hogy az így támogatott kis cégek vissza tudják fizetni adósságaikat.

A Flextronics részvényeinek árfolyama a bejelentés óta 16 százalékkal emelkedett, azonban a vállalat vezetői szerint a kölcsönök visszafizetésének ideje még bizonytalan.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Flextronics