Széchenyi terv: csak nyolc pályázat marad

Vágólapra másolva!
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) a Széchenyi-terv keretében nyolc pályázatot folytat, tizenhármat még elbírál, és azután megszüntet, kilenc pályázatot - források hiányában - pedig azonnal befejez - derül ki a minisztérium honlapján pénteken közzé tett adatokból.
Vágólapra másolva!

A GKM korábbi tájékoztatása szerint elsősorban azokat a pályázatokat tartják meg, amelyek segítik a magyarországi kis- és középvállalkozások uniós felkészülését. Ezeknek a finanszírozására a kormányzat 3-5 milliárd forintot különített el az általános tartalék terhére.

A minisztérium elbírálja egyebek mellett a telephely-változtatással, a versenyképes beruházások támogatásával, a kiskereskedelmi üzletek, vendéglátóhelyek és lakossági szolgáltató helyek korszerűsítésével valamint a lakossági energia-megtakarítással kapcsolatos pályázatokat. Ezekben a témákban a tárca csak az augusztus másodikáig beérkezett pályázatokat bírálja el, a jövőben azonban nem ír ki újakat.

Ebbe a csoportba tartozik még az önkormányzatok energia-felhasználásának és energiaköltségeinek mérséklésére, a közvilágítás korszerűsítésére kiírt pályázat is. A honlapon nyilvánosságra hozott információk szerint ugyanakkor - a pénzügyi források felhasználása miatt augusztus 2-ával befejeződik néhány olyan pályázat, amelyek már elérték céljaikat.

Ilyen a kereskedelmi szálláshelyek bővítését, a belföldi közúti közlekedési szolgáltatás területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások gépjármű parkjának fejlesztését és technikai korszerűsítését szolgáló pályázat. Nem folytatódnak továbbá az ipari parkok beruházásainak fejlesztését, a regionális repülőterek infrastruktúrájának és a repülőtéri szolgáltatások korszerűsítését szolgáló pályázatok.

Az el nem bírált pályázatok benyújtóit a GKM által megbízott pályázatkezelő szervezetek értesítik és a befizetett pályázati díjat visszautalják számukra.

(MTI)

Ajánlat:

GKM

Korábban:

Széchenyi terv: 3-5 milliárd forintos többletforrás
(2002. július 31.)

Takaréklángon a Széchenyi terv
(2002. július 29.)