A Qwest módosíthatja tavalyi eredményét

Vágólapra másolva!
Az amerikai Qwest telekommunikációs nagyvállalat várhatóan 2001-es pénzügyi eredményeinek utólagos módosítására kényszerül, ami több mint egymilliárd dollárral csökkentené a cég eredetileg közölt árbevételét, a veszteséget ugyanakkor 800 millió dollárral növelné - írja a WallStreet Journalra (WSJ) hivatkozva a CNNMoney.
Vágólapra másolva!

A WSJ úgy tudja, hogy a társasság újonnan kinevezett elnök-vezérigazgatója, Richard Notebaert fontolgatja az adatok újra-fogalmazását annak érdekében, hogy ezáltal visszaállítsa a vállalat hitelességét.

A 14 középnyugati, és nyugati államban szolgáltató regionális távközlési társaság ellen a közelmúltban könyvelési, és jogi szabálytalanságok miatt több vizsgálat is indult, és a legutóbbi büntetőügyi nyomozás megindítását éppen a múlt héten jelentette be a vállalat.

Korábban a Qwest elismerte, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) is nyomozást folytatott ellene, és idézést kapott a szervezettől a csődbe jutott Global Crossinggal való kapcsolatai miatt.

A korábbi vezérigazgató, Joseph Naccio júniusban köszönt le hivataláról, ráadásul a nagy nemzetközi hitelminősítő cégek a bóvli kategóriába sorolták a Qwestet, tovább nehezítve az újabb hitelek felvételét.

A társaság egyébként 19,7 milliárd dolláros árbevételt, és 4 milliárd dolláros veszteséget jelentett a múlt évről. A WSJ szerint a társaság igazgatósága még nem döntött a az eredmény utólagos módosításáról, de elemzők szerint ez felettébb valószínű. A módosítással további 800 millió dollárral nőne a cég vesztesége - írja a CNNMoney.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Qwest

Korábban:

Kreatív könyvelés: a Qwest lehet a következő áldozat
(2002. július 11.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

A gyufacímkétől az online-hirdetésig