Szélesebb jogkör a Dunaferr vezérigazgatójának

Vágólapra másolva!
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. csütörtöki igazgatósági ülésén előterjesztették az állam vállalkozói vagyonának kezelésére készített új tervezetet. Az igazgatóság ugyanakkor személyi kérdésekről is döntött, például a Dunaferr vezérigazgatója a korábbinál szélesebb döntési hatáskörrel bír majd.
Vágólapra másolva!

A pénzügyi kormányzat még júniusban kérte föl az ÁPV Rt.-t, hogy dolgozzon ki tervet az állam vállalkozói vagyonának egységes elvek szerinti kezeléséről, és hasznosításáról. A koncepció előzetes változata mostanra készült el. Az tervezetben az ÁPV Rt. szakemberei kijelölték azokat a főbb irányokat, amelyek alapján a végleges változat készül majd.

Az ülésen döntés született arról: engedélyezik a Dunaferr Dunai Vasmű Rt. július 12-ei rendkívüli közgyűlésén a vasmű alapító okiratának módosítását. A döntés értelmében a módosítás után a Dunaferr vezérigazgatója a jelenleginél jóval szélesebb döntési hatáskörrel, és kompetenciával bír majd.

A testület felhatalmazta az ÁPV Rt.-t arra, hogy a Dunaferrt finanszírozó bankoknak úgynevezett komfort levelet bocsásson ki - így biztosítva a vasmű pénzügyi stabilitásának fenntartását.

(MTI)

Ajánlat:

ÁPV Rt.