Nemcsak a Postabank vehet részt a diákhitelezésben

Vágólapra másolva!
Más kereskedelmi bankok is tulajdonrészt szerezhetnének a Diákhitel Központ Rt.-ben, így a hitelezés nemcsak a Postabank kizárólagos joga lehet - áll a Világgazdaság információja szerint abban az előterjesztésben, melyet az illetékes tárcák a jövő héten tárgyalnak. Jelenleg a Diákhitel Központ részvényeinek harmada a Postabanké.
Vágólapra másolva!

A lap információja szerint a diákhitelezésben részt venni kívánó bankok pályázat útján tulajdonrészt szerezhetnének a Diákhitel Központ Rt.-ben. A kereskedelmi bankok várhatóan csak akkor érdeklődnének a tulajdonszerzés iránt, ha saját ügyfeleiknek nyújthatnának diákhitelt. Jelenleg csak a Postabank ügyfelei juthatnak ilyen kölcsönhöz. Jogi szakértők ugyanakkor úgy vélik, hogy a hitelnyújtást nem lehet tulajdonrészhez kötni, de egy későbbi pályázaton törvényes előnyt élvezhetnének a részesedéssel rendelkező pénzintézetek.

A lap szerint egyelőre kérdéses, hogy a részvények mekkora hányadát szerezhetnék meg a bankok, mert a Diákhitel Központ állami garanciavállalás mellett bocsáthat ki kötvényeket, így valamekkora állami tulajdonrészre továbbra is szükség van a társaságban. Jelenleg a társaság harmada a posta, kétharmada pedig az MFB tulajdonában van.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Diákhitel Központ Rt.

Korábban:

A diákhitel sérti a diákok jogait
(2002. június 14.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

E-business - Stratégia vállalati felsővezetőknek